از زمانی که بشر برای ارتباط و انتقال اطلاعات از ایماء و اشاره و علائمی مانند دود استفاده می کرد تا بعدها که با اختراع خط از چوب، استخوان ،پوست حیوانات و سایر تکنولوژی های مختلفی را برای ضبط و نگهداری پردازش و بازیابی اطلاعات به خدمت گرفت.اما بعضی از ابداعات و اختراعات نه تنها تاثیری تاریخی و بنیانی بر اطلاعات و اطلاع رسانی داشته اند،بلکه بسیاری از بنیان های اجتماعی را سخت متحول ساخته اند به عنوان مثال دوران قبل از اختراع خط را ماقبل تاریخ نا میدند ،یعنی پس از آن بشر وارد عصر تاریخ شد و فرهنگ مکتوب به وجود آورد.
در دوران حاضر با ورود رایانه های شخصی به بازار بر تمام ابعاد زندگی اجتماعی بشر تاثیر گذاشت . به گونه ای که دراین عصر اگر کسی با رایانه نتواند کار کند وی را بی سواد می نامند. امروزه ابداع انواع سخت افزارها و نرم افزارها ی رایانه ای و توسعه شبکه های ارتباطی بسیاری از محدودیت های زمانی و مکانی را از بین برده.یعنی جستجو گر اطلاعات در محل کار،منزل،اداره،و یا هر محل و زمان دلخواه می تواند و ارد شبکه های اطلاعاتی و اینترنتی شود.و اطلاعات مورد نیاز خود را را بازیابی ذخیره و چاپ نمایند. امروزه برای یافتن اطلاعات مورد نیاز دیگر لازم نیست مسافتهای طولانی را بپیماید. اینجانب با توجه به اهمیت اطلاعات و تکنولوژی اطلاعات در کتابخانه ها و مراکز اطلاع رسانی سازمانها ، شرکت ها ،در نظر دارم در این وب لاگ به معرفی پایگاها و مراکز اطلاع رسانی جهت استفاده همکاران و دانشجویان بپردازم . به امید اینکه مثمر ثمر واقع گردد.
کائوری اوچیایی، دانشجوی دانشگاه کیو در ژاپن، نمونه اولیه یک قفسه کتاب الکترونیکی را نشان می دهد. این وسیله از سه صفحه نمایشگر ال سی دی تشکیل شده است. شما می توانید کتابی را از مجموعه قسمت بالای این وسیله انتخاب کنید. پس از انتخاب، محتویات کتاب را در دو صفحه پایینی خواهید دید.